Pre- en post operatieve revalidaties

Post-operatieve revalidatie richt zich op patiënten die een operatieve ingreep hebben ondergaan aan het bewegingsapparaat. Revalidatie betekent een nabehandeling van operaties aan de wervelkolom, heup, knie, enkel, schouder, elleboog, pols. Dit betreft protheses, kijkoperaties, maar ook het revalideren van geopereerde sportletsels (kruisbanden, meniscus, bandletsels), botbreuken en traumatologie na een ongeval. Pre-operatieve revalidaties gaan van het ‘Better in Better out’ principe uit. Vooraf verbeterde coördinatie-, conditionele- en kracht functies kunnen de behandeling na de operatie positief beïnvloeden. Daarnaast leveren bepaalde revalidatie trajecten bij aan het doel om een operatie uit te stellen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld instabiliteitsklachten, artrose of knieklachten.

Maak direct een afspraak

Behandel – oefenprogramma

Direct na operatie of gipsperiode is het van belang op een verantwoorde manier beweeglijkheid en stabiliteit te herwinnen. Na verwijzing van een specialist zal middels intake en testen het behandelprogramma met bijbehorend oefenprogramma opgesteld worden. Hierbij worden protocollen en richtlijnen gehanteerd die in samenwerking met diverse specialisten en netwerken zijn samen gesteld.

Doel

Post-operatieve revalidatie heeft als doel de gewrichtsfunctie (knie, heup, rug, enkel, schouder, elleboog) te verbeteren, de pijn te verminderen, de belastbaarheid te verbeteren, de coördinatie en het uithoudingsvermogen te vergroten en de spierkracht te versterken. Via gerichte oefeningen en trainingsschema’s worden de functies die u nodig heeft in het dagelijkse leven, in uw werk en bij het sporten, weer hersteld.

Uitgebreide revalidatie faciliteiten

Medisch Centrum IBIS heeft de ideale mix van kennis, kunde en faciliteiten tot haar beschikking om een optimale revalidatie te verzorgen. Bij de revalidatie maken we gebruik van de uitgebreide faciliteiten van HealthCity Amstelveen Zuid (voormalig AllSports), waaronder moderne trainingsapparatuur, vrije haltergewichten, vrije functionele oefenruimtes, onze Fysiomat en indien nodig het zwembad.

Samenwerking Orthopedie – Chirurgie

Door een goede samenwerking en overleg met de orthopeden en chirurgen in de regio zijn de communicatie lijnen kort en garanderen we optimale zorg. Vanuit scholing en netwerken beschikken we over de meest recente behandelprotocollen en richtlijnen.

We werken nauw samen met

  • Orthopedie Amstelland Ziekenhuis
  • Orthopedie Netwerk OLVG
  • Orthopedie AVE Klinieken
  • Orthopedie kliniek Bergman – Naarden
  • Orthopedie Annatommie
  • Trauma chirurgie VUmc – UMCA (netwerk traumarevalidatie)

Onze Revalidatie specialisten

Matthijs van Kamp

Specialismen: Fysiotherapeut, Master Manueel Therapeut

Sander Schouwstra

Specialismen: Fysiotherapeut, Manueel Therapeut, Revalidatie Expert

Mark Rekers

Specialismen: Fysiotherapeut, Master Manueel Therapeut, Revalidatiexpert

Maaike Brugmans

Specialismen: Fysiotherapeut, Master Sportfysiotherapeut, Revalidatietherapeut, Oncologie

Brenda Pronk

Specialismen: Fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut, Revalidatietherapeut, Kwaliteitsmanager

Caspar Hattink

Specialismen: Fysiotherapeut, Revalidatietherapeut

Angela Hadley

Specialismen: Fysiotherapeut, Revalidatietherapeut

Sanne Boels

Specialismen: Fysiotherapeut, Revalidatietherapeut, Oedeemfysiotherapeut

Thomas Jacobs

Specialismen: Fysiotherapeut, Revalidatietherapeut