Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.

Maak direct een afspraak

Oorzaken en behandeling

Algemene fysiotherapie richt zich op lichamelijke klachten, waarbij meestal sprake is van pijn, zwakte en/of bewegingsbeperking. Mogelijke oorzaken van deze klachten zijn overbelasting van spieren en gewrichten, bewegingsarmoede, een verkeerde houding, ouder worden, spanning, stress en/of een traumamoment.

De fysiotherapeut onderzoekt, behandelt, adviseert en begeleidt. Tot de middelen voor een behandeling behoren onder andere manuele technieken, mobiliseren van gewrichten, houdingscorrectie, oefentherapie, massage en coaching. Ook geeft de fysiotherapeut preventief advies en voorlichting om zelfredzaamheid te bevorderen.

Door inzicht te geven in belasting/ belastbaarheid, vastgeroeste (verkeerde) gewoonten en leefstijl kan de cliënt een herhaling van de klacht(en) voorkomen.

Hulpvraaggericht

De fysiotherapeut luistert naar de reden van uw komst en uw wensen tot verbetering. Hij kijkt samen met u naar uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn behandeling, adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen.

Communicatie en zelfmanagement

Het is het belangrijkste dat u meewerkt aan het verminderen van uw klachten, door het doen van oefeningen en het goed aangeven van wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Om langdurige klachten te verminderen werkt de fysiotherapeut binnen Medisch Centrum IBIS samen met andere disciplines binnen het centrum. De behandeling richt zich ook op (secundaire-) preventie. Door training van de belastbaarheid kunnen nieuwe klachten voorkomen worden.

Locatie

Fysiotherapie binnen Medisch Centrum IBIS vindt plaats in de behandelkamer, thuissituatie of de uitgebreide fitnessmogelijkheden van HealthCity Amstelveen Zuid en als nodig in het zwembad van De Meerkamp.

Onze Fysiotherapie specialisten

Mathijs van Kamp

Specialismen: Fysiotherapeut, Master Manueel Therapeut

Sander Schouwstra

Specialismen: Fysiotherapeut, Manueel Therapeut, Revalidatie Expert

Mark Rekers

Specialismen: Fysiotherapeut, Master Manueel Therapeut, Revalidatiexpert

Joris Bruijn

Specialismen: Fysiotherapeut, Revalidatietherapeut, Echografie

Brenda Pronk

Specialismen: Fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut, Revalidatietherapeut, Kwaliteitsmanager

Caspar Hattink

Specialismen: Fysiotherapeut, Revalidatietherapeut

Yarah Tsie

Specialismen: Fysiotherapeut

Sanne Boels

Specialismen: Fysiotherapeut, Revalidatietherapeut, Oedeemfysiotherapeut

Thomas Jacobs

Specialismen: Fysiotherapeut, Revalidatietherapeut

Lina Chioato

Specialismen: Fysiotherapeut, Master Sportfysiotherapeut i.o.

Daan Luijken

Specialismen: Fysiotherapeut, Revalidatietherapeut,

Masha te Kolste

Specialismen: Fysiotherapeut, Revalidatietherapeut,

Michiel Oosterhuis

Specialismen: Fysiotherapeut,
Master Manueel Therapeut,
Revalidatie therapeut

vacature

Specialismen:
Haptonomische Fysiotherapeut

vacature

Specialismen:
Geriatrische Fysiotherapeut