Hoofdpijn team

Om uw hoofdpijnklacht optimaal te benaderen – diagnose en behandeling – heeft Medisch Centrum IBIS een hoofdpijnteam. Vanuit de overtuiging dat bij hoofdpijnklachten een aanpak vanuit meerdere kennisgebieden het beste werkt, zijn er behandelaars uit verschillende disciplines betrokken.

– Fysiotherapeuten
– Manueel therapeuten
– Psychosomatisch therapeut
– Oefentherapeuten Mensendieck

De behoefte om te (be)handelen volgens het beste wetenschappelijke bewijs bij hoofdpijnklachten is onze grootste drijfveer.

Maak direct een afspraak

Oorzaken

Hoofdpijn kan o.a. worden veroorzaakt door spanning in de spieren, psychische spanning, functiestoornissen van de wervelkolom, pijnpunten, een verkeerde houding en door spierzwakte.

Behandelmethoden

Fysiotherapie, Manuele therapie, psychosomatische therapie, NLP, Dry Needling, algehele ontspanning, houdingsadviezen, vermindering van spierspanning en/of versterken van houdingsondersteunende spiergroepen zijn de behandelmethoden die ons hoofdpijnteam kan inzetten.

Daarnaast werkt Medisch Centrum IBIS samen met neurologen, huisartsen, een tempomandibulaire therapeut, diëtiste en een acupuncturist.

Na een uitgebreide intake zal een persoonlijk behandelplan opgesteld worden. In overleg met u zal het behandeleffect geëvalueerd worden.

Onze Hoofdpijn specialisten

Matthijs van Kamp

Specialismen: Fysiotherapeut, Master Manueel Therapeut

Sander Schouwstra

Specialismen: Fysiotherapeut, Manueel Therapeut, Revalidatie Expert

Angela Hadley

Specialismen: Fysiotherapeut, Revalidatietherapeut