Dry Needling

Sinds 2007 is Dry Needling in Nederland een specialisatie binnen de fysiotherapie en opgenomen in het beroepsprofiel. In tegenstelling tot acupunctuur is Dry Needling gebaseerd op kennis van (neuro)anatomie, neurofysiologie en pijnsystemen. Dry Needling zorgt ervoor dat het lichaamseigen pijn dempings systeem wordt gestimuleerd en de daarmee samenhangende triggerpoints worden gedeactiveerd.

Maak direct een afspraak

Een moderne westerse manier van weefselstimulatie met een acupunctuurnaald

Wat maakt Dry Needling een goede effectieve ondersteuning

Dry Needling is een fysiotherapeutische interventie en wordt gezien als onderdeel van de totale behandeling. Het is dus geen behandeling op zich en is voornamelijk gericht op het verbeteren van (vaak chronische) spier- en/of pijnklachten. Bij deze therapievorm wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen. Deze spieren zijn vaak verantwoordelijk voor diffuse, zeurende en/of doffe pijnen met een kenmerkend uitstralingsgebied. Het doel van de therapie is om een reflexmatige ontspanning te bereiken door het aanprikken van een ‘triggerpoint’. Wanneer deze therapie wordt gecombineerd met gerichte training zijn over het algemeen de resultaten snel en effectief.

Triggerpoints

Triggerpoints zijn kleine knopen die in een spier ontstaan als deze overbelast is of gewond is geraakt. Dit type klachten zijn onder meer: trauma’s, postoperatieve situaties, surmenage (overbelasting)klachten, weefselschade en bij diverse aandoeningen zoals langer bestaande rugklachten. Daarnaast kunnen er factoren een rol spelen die er voor zorgen dat het lichaam zelf niet kan herstellen, dus een bepaald klachten patroon niet kan corrigeren.

Onze Dry Needling specialisten

Matthijs van Kamp

Specialismen: Fysiotherapeut, Master Manueel Therapeut

Sander Schouwstra

Specialismen: Fysiotherapeut, Manueel Therapeut, Revalidatie Expert

Maaike Brugmans

Specialismen: Fysiotherapeut, Master Sportfysiotherapeut, Revalidatietherapeut, Oncologie

Caspar Hattink

Specialismen: Fysiotherapeut, Revalidatietherapeut

Brenda Pronk

Specialismen: Fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut, Revalidatietherapeut, Kwaliteitsmanager

Angela Hadley

Specialismen: Fysiotherapeut, Revalidatietherapeut

Lina Chioato

Specialismen: Fysiotherapeut, Master Sportfysiotherapeut i.o.

Sanne Boels

Specialismen: Fysiotherapeut, Revalidatietherapeut, Oedeemfysiotherapeut