Corona – COVID-19 situatie binnen Medisch Centrum IBIS

Als fysiotherapie praktijk zijn wij geopend voor leveren van zorg. Dit doen we met alle zorgvuldigheid volgens de regels van het RIVM en op alle adviezen vanuit onze branchevereniging.

Op welke wijze?
Telefonisch en online zijn we bereikbaar voor afspraken op de praktijk of voor inplannen van een e-consult (e-health).
Indien u ivm diverse redenen( ziekte, quarantaine, risico groep) niet naar de praktijk kan komen kunnen wij hulp op afstand bieden in de vorm van e-consult (e-health). Daarbij kunnen we een persoonlijk oefenprogramma bieden via een app.

Beleid Corona maatregelen:  

In de openbare wachtruimte wordt een mond-neusmasker gedragen. De 1,5 meter wordt gewaarborgd.

De therapeut kan op basis van professioneel inzicht besluiten om wel een mondmasker te gebruiken. Dit geldt dan voor zowel de therapeut als de patient. (bijvoorbeeld bij bepaalde risicogroepen of bepaalde handelingen). 

Wij vragen u bij iedere afspraak de vragen van de gezondheidsverklaring te doorlopen.

Bij aankomst in de praktijk staat een hygiene zuil voor handenhygiene.

Voor de fysiotherapeutische revalidatie waarvoor gebruik wordt gemaakt van de fitness (zorg redenen) is de ingang van de sportschool via onze eigen opgang. De basisregels; hygiene, 1,5 meter, gezondheidsverklaring en ventilatie blijven van kracht.  

De maandkaarten via het medisch fitnessabonnement zijn in de periode van sluiting van de sportschool HealthCity tijdens de lockdown niet actief.  


Wat kunt u van ons verwachten en wat verwachten wij van u? 

-Wij houden rekening met alle adviezen van het RIVM

-Blijft thuis bij gezondheidsverschijnselen (koorts >38gr, hoesten of verkoudheid)

–Blijf thuis indien u obv de adviezen van het RIVM in quarantaine moet.

-Wij schudden geen handen

-Een mondkapje dragen in de openbare ruimtes (wachtkamer, gangen, oefenzalen). Het zo goed mogelijk aanhouden van de 1,5 meter afstandsregel.

-In de behandelkamer kan de therapeut obv professioneel inzicht besluiten wel mondkapjes te dragen. Wij verzoeken u deze adviezen op te volgen in gezondheid van de therapeut en uzelf. 

-Wij vragen u bij binnenkomst u handen te desinfecteren met de aanwezige zuil in de wachtkamer.

-Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen. De triage wordt telefonisch al met u doorgenomen.

-Eigen handdoek meenemen bij ieder bezoek

Uiteraard houden wij de adviezen en beleidsvoering van de Nederlandse overheid, het RIVM, VWS en onze beroepsgroep continue in de gaten. Indien zich weer veranderingen voortdoen zullen wij u nader informeren.

Onze therapeuten zullen de zorg voor u op een zo optimale wijze, in afstemming met u, blijven continueren en waarborgen. Samen zorgen voor elkaar! 

Wij blijven u ondersteunen en zorg leveren!