Diëtetiek

In de media wordt veel aandacht besteed aan voeding en diëten, waardoor soms het overzicht verloren kan gaan. Onze diëtist kan je helpen alles op een rijtje te krijgen en de fabels van de feiten te onderscheiden. Met behulp van onderbouwde kennis kan onze diëtist met je samenwerken om jouw doelen te bereiken én te behouden. Samen met de diëtist onderzoek je welke aanpak het beste voor jou werkt. Onze diëtist adviseert en begeleidt je hierbij, waarbij ze haar kennis van psychologie gebruikt om je op een passende en persoonlijke manier te coachen.

Maak direct een afspraak

Tijdens de intake wordt eerst jouw persoonlijke situatie in kaart gebracht, waarbij ook aandacht is voor mogelijke valkuilen. Een valkuil kan bijvoorbeeld emotie-eten of eten uit gewoonte zijn. Als alles in kaart is gebracht: wie je bent, wat je doet, hoe je huidige eetpatroon is, of je valkuilen herkent bij jezelf en welke doelen je hebt, kan er een plan op maat worden gemaakt. Dit gebeurt altijd in samenspraak, omdat jij het beste weet wat voor jou werkt. Gebruikelijk is dat er steeds meer tijd tussen evaluatie afspraken zit, zodat de begeleiding gedurende een paar maanden kan plaatsvinden. Er wordt 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering (gaat eerst van het eigen risico af), het wordt aangegeven als de 3 uur bijna vol is.

Een ander belangrijk onderdeel is voeding bij fysieke revalidaties. Hier wordt mogelijk niet direct aan gedacht, terwijl dit wel een positieve invloed kan hebben op het hersteltraject. Dit kan voor een operatie, bij de start van de revalidatie en ook nog tijdens de revalidatie. Er wordt dan extra aandacht besteed aan onder andere eiwitten, vitamines en mineralen. Tijdens dit proces van herstel wordt uw huidige eetpatroon en persoonlijke situatie geanalyseerd en omgezet naar advies, waarin aanknopingspunten gevonden zullen worden naar haalbare doelen.

Wilt u meer informatie over de begeleiding?
Neem dan contact op met Annemijn van Andel, (sport)diëtist en (voedings)psycholoog

Onze diëtetiek specialist

Annemijn van Andel

Specialismen: Diëtiste en voedingspsycholoog

Annemijn van Andel

The only place where your dreams become impossible is in your own thinking

Specialisme:
Diëtetiek – Sportdiëtetiek – Voedingspsychologie 

Annemijn is sinds 2017 als (sport)diëtist en voedingsexpert werkzaam bij Medisch Centrum IBIS. Sinds augustus 2019 is zij tevens (voedings)psycholoog.

Afgestudeerd

In 2016 als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam
Cursussen en aandachtsgebieden:
Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (2015)
Post-HBO Sportdiëtetiek (januari – juni 2017)
Bachelor Psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (2018)
Master Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (2019)

Cursussen, aandachtsgebieden en ervaringen

Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (2015)
Post-HBO Sportdiëtetiek (januari – juni 2017)
Masterclass van intentie naar gedrag (November 2017)
DCN Congres ‘Voeding, gedrag en leefstijl’ (april 2019)