Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.

Oorzaken en behandeling

Algemene fysiotherapie richt zich op lichamelijke klachten waarbij meestal sprake is van pijn en/of bewegingsbeperking. Mogelijke oorzaken van deze klachten zijn vaak overbelasting van spieren en gewrichten, bewegingsarmoede, een verkeerde houding, ouder worden, spanning en stress. De fysiotherapeut onderzoekt, behandelt, adviseert en begeleidt. Tot de middelen voor een behandeling behoren massage, manuele technieken, mobiliseren van gewrichten, houdingscorrectie en oefentherapie. Ook geeft hij preventief advies en voorlichting om zelfredzaamheid te bevorderen. Door inzicht te geven in belasting/ belastbaarheid, vastgeroeste (verkeerde) gewoonten en leefstijl kan de cliënt een herhaling van de klacht(en) zelf voorkomen.

Hulpvraaggericht 

De fysiotherapeut luistert naar de reden van uw komst en uw wensen tot verbetering. Hij kijkt samen met u naar uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn behandeling, adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen.

Communicatie en zelfmanagement

Het is het belangrijkste dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten, door het doen van oefeningen en het goed aangeven van wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Om langdurige klachten te verminderen werkt de fysiotherapeut binnen Medisch Centrum IBIS samen met alle andere disciplines binnen het centrum. De behandeling richt zich ook op (secundaire-) preventie. Door training van de belastbaarheid kunnen nieuwe klachten voorkomen worden.

Locatie

Fysiotherapie binnen Medisch Centrum IBIS vindt plaats in de behandelkamer, thuissituatie of de uitgebreide fitnessmogelijkheden van Health City Amstelveen Zuid (voormlaig AllSports) 

 

 

 

 

Medisch Centrum IBIS | Van der Hooplaan 237, 1185 LN Amstelveen | 020 - 640 50 26 | info@mcibis.nl