Oefentherapie Mensendieck

Actieve paramedische behandelmethode

Wij mensen zijn gemaakt om te bewegen! Bewegen lijkt dan ook vanzelfsprekend, totdat er klachten optreden. Oefentherapie Mensendieck is een actieve paramedische behandelmethode die klachten kan verminderen of voorkomen. Een oefentherapeut is een behandelaar/coach die u begeleidt om uw houding en beweeggedrag te verbeteren en daardoor uw klachten te verminderen/verhelpen. Bewustwording door het zelf zien, voelen en ervaren van een houding en het bewegen staat centraal binnen de oefentherapie.

Indicaties voor Oefentherapie Mensendieck kunnen onder andere zijn:

· Arbeidsrelevante klachten

· Houdingsafwijkingen, bijvoorbeeld scoliose

· Ademhalingsklachten en hyperventilatie

· Arm-, nek- en schouderklachten

· Parkinson

· Preventief

· Rugklachten

· Spanningsklachten en hoofdpijn

De behandelingen

Middels een intake en (lichamelijk) onderzoek wordt een behandelplan gemaakt wat aansluit op uw persoonlijke hulpvraag en klachtenbeeld, daarom is oefentherapie geschikt voor iedereen. Meestal wordt tijdens de behandeling veel aandacht besteedt aan bewustwording van uw houding en beweeggedrag, hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van spiegels. Na bewustwording kan gedragsverandering plaatsvinden met als doel om uiteindelijk een gunstige houding aan te nemen en dit te kunnen handhaven tijdens het uitvoeren van activiteiten. Houdingen en bewegingen die doorgenomen kunnen worden zijn onder andere: (het gaan) zitten, (op)staan, lopen, bukken, tillen en dragen. De tips en oefeningen die u krijgt zijn veelal gemakkelijk toe te passen tijdens het dagelijks leven. Vaak dienen ondersteunende oefeningen uitgevoerd te worden om voorwaarden te creëren en bijvoorbeeld balans, kracht, stabiliteit of souplesse te verbeteren.

Oefentherapie Mensendieck is direct toegankelijk met een verwijzing van een huisarts of specialist, maar ook zonder verwijzing kunt u bij ons terecht.

 

U kunt bij Medisch Centrum IBIS voor Oefentherapie Mensendieck terecht bij Marlies Heidema.

Wilt u een afspraak maken met onze oefentherapeut? Bel 020-6405026

Aanvullende vragen over Oefentherapie Mensendieck? Neem contact op via oefentherapie@mcibis.nl

Medisch Centrum IBIS | Van der Hooplaan 237, 1185 LN Amstelveen | 020 - 640 50 26 | info@mcibis.nl