(Sport)Massage

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning terug te dringen, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.

De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed, men hersteld sneller waardoor men weer sneller een bepaalde prestatie kan leveren.

Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, dit als onderdeel van een warming up.

Een ander positief effect bij vrijwel iedere vorm van massage, is zowel een psychische als lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen.

(Sport)massage is ook voor niet-sporters erg zinvol. Bijvoorbeeld bij rug-, nek,- of schouderklachten, vaak door een verkeerde werkhouding dan wel intensief computergebruik, kunnen aanleiding zijn om een massage te ondergaan. 

 

Wat is Stoelmassage? 

Bij Medisch Centrum IBIS kunt u ook terecht voor stoelmassage volgens de Touch Pro® methode. Touch Pro® is de eerste en originele stoelmassage van Europa!

Stoelmassage wordt voornamelijk gegeven bij bedrijven maar u kunt ook in onze praktijk kennis maken met deze vorm van massage.

De massagetechniek die bij stoelmassage wordt toegepast is gebaseerd op accupressuur, ook wel Shiatsu genoemd. Door het behandelen van specifieke drukpunten op energiebanen(meridianen) worden alle lichamelijke functies gestimuleerd, stroomt energie weer door en kan opgehoopte spanning het lichaam uit. In een speciale massagestoel worden hoofd, schouders, nek, rug, armen en handen behandeld. De massage wordt over de kleding heen gegeven en duurt ± 25 minuten.

Regelmatige stoelmassage van werknemers bij bedrijven verlaagt het ziekteverzuim en minimaliseert het risico van het ontstaan van RSI klachten.

De masseur heeft een monitorfunctie, waardoor beginnende lichamelijke klachten tijdig worden gesignaleerd en aangepakt door middel van adviezen met betrekking tot houding en beweging in de vorm van oefeningen. Bij aanhoudende klachten zal de werknemer worden doorverwezen naar Medisch Centrum IBIS of de huisarts.

Ook wordt een beroep gedaan op het vermogen om te ontspannen. Hierdoor wordt het lichaamsbewustzijn van de werknemer verhoogd, wat in belangrijke mate bijdraagt aan het voorkomen en verhelpen van klachten. 

 

 

Bij Medisch Centrum IBIS kunt u gemasseerd worden door een gediplomeerde masseur.

De massage vindt plaats in de praktijk van Medisch Centrum IBIS of in de massageruimte van de sauna vanAll Sports. 

Onze masseur Dick de Haan, heeft jarenlange ervaring met verschillende vormen van massage, waaronder stoelmassage bij bedrijven. 

U kunt een afspraak maken via de balie van Medisch Centrum IBIS of direct contact opnemen via telefoonnummer  +31 644868961 

 

 

 

Medisch Centrum IBIS | Van der Hooplaan 237, 1185 LN Amstelveen | 020 - 640 50 26 | info@mcibis.nl